Hydrotherapie voor herstel

Wat is hydrotherapie?


Hydrotherapie is een term die we over het algemeen niet elke dag gebruiken. Je hebt waarschijnlijk een idee dat dit therapie met water is, maar wat betekent hydrotherapie eigenlijk? Wat nog belangrijker is, wat betekent hydrotherapie voor jou persoonlijk en voor je gezondheid en welzijn?

Hydrotherapie wordt klinisch gedefinieerd als: "Het externe gebruik van water bij de medische behandeling van bepaalde ziekten, aandoeningen en kwalen." Kortom, hydrotherapie is het gebruik van water om alles te behandelen, van pijnlijke spieren tot stress en zelfs zaken als diabetes en artritis. De spa voor thuis is het perfecte hulpmiddel voor hydrotherapie. Ontdek de kracht van moderne hydrotherapie met je eigen spa-bubbelbad. In de showroom van Legend Wellness in Berlicum(dichtbij Den Bosch) vind je heel wat hydro-modellen die je een kalmerende hydromassage met heet water op vrijwel elk deel van je lichaam bieden.

jets-hydro-therapie

Oude methoden, moderne voordelen


Hydrotherapie is een van de oudste vormen van medische behandelingen. Historische gegevens tonen aan dat de behandeling van kwalen, ziekten en pijn met heet water al eeuwenlang effectief is. Tegenwoordig gebruiken moderne experts, met name in sportgeneeskunde, geestelijke gezondheid en fysiotherapie, dingen die ze hydro-spa's, bubbelbaden, hydro-zwembaden of whirlpools kunnen noemen om hydrotherapie te bieden aan een scala aan mensen. Oude culturen over de hele wereld kennen de genezende kracht van weken in natuurlijke warmwaterbronnen of door de mens gemaakte hydro-spa's, bubbelbaden of hydro-zwembaden. Van Rome tot Japan, Egypte tot Griekenland en van de oudheid tot vandaag, hydrotherapie wordt gebruikt voor de behandeling van artritis, stress, spier- en gewrichtspijn, musculoskeletale aandoeningen en slapeloosheid.

spa-in-tuin

Wellness en gezondheid thuis


Heb je geen behoefte aan dag kuuroorden, dure resort kuuroorden of exclusieve hotel spa retraites? Vandaag kun je wellness vinden in je eigen achtertuin en het kan leuk zijn. Je hydro-spa van Legend Wellness zal je helpen goed te leven en je gezondheid te verbeteren op een tijdstip dat je het beste uitkomt. Je eigen kuuroord thuis helpt ziektes te voorkomen, schadelijke stress te verlichten en zet je aan om gezonder en natuurlijker te leven. Een jacuzzi van Legend Wellness kan je jarenlang een gelukkig en gezond leven opleveren door je aan te moedigen te vertragen, te mediteren en je lichaam en geest te ontspannen. Je zult je rustig voelen, verbonden met je omgeving en energieker. Jouw dagelijks wellness-ritueel thuis helpt ook om je hart te versterken en je stress te verminderen. Geniet dus van het leven, gewoon door een beetje kostbare tijd voor jezelf te nemen in je eigen privé jacuzzi.