De vele lifestyle en gezondheidsvoordelen van spa-bubbelbaden

De vele lifestyle en gezondheidsvoordelen van spa-bubbelbaden
Een bubbelbad bij je thuis is een betaalbare investering in je gezondheid en levenskwaliteit die je met vele jaren zal belonen. In tegenstelling tot een zwembad dat tot 10 keer meer kost, een groter onderhoud vraagt en permanent is, kan een bubbelbad het hele jaar door worden gebruikt. Bovendien, omdat ze verplaatsbaar zijn, is het perfect mogelijk om je bubbelbad mee te nemen als je ooit verhuist.

Het merendeel van de mensen wordt aangetrokken door water en houdt ervan om tijd door te brengen op het strand, aan zwembaden en rivieren om te ontspannen en tot rust te komen. Het bezitten van een bubbelbad is de perfecte manier om quality time door te brengen met je familie en vrienden in het comfort van je eigen huis. Daarnaast wordt je spa-bubbelbad zeker het middelpunt van belangstelling bij feestjes, leuke bijeenkomsten met vrienden en privémomenten die je voor altijd zult koesteren. In tegenstelling tot een zwembad dat het grootste deel van je tuin in beslag neemt, biedt een hottub je de voordelen van het hebben van een resort levensstijl in je eigen huis terwijl je tuin behouden blijft voor andere ontspanningsdoeleinden.

Gezondheid, ontspanning en therapeutische voordelen


Duizenden jaren geleden begrepen de Romeinen de therapeutische voordelen van baden in warm water - en hoe het het lichaam ontspant en de geest verjongt. Ze realiseerden zich dat verwarmd water en een verhoogde bloedstroom pijn kon helpen verminderen, de algehele gezondheid kon verbeteren en een merkbare verbetering van de gemoedstoestand en het welzijn kon creëren.

Moderne hottubs combineren nu de bewezen voordelen van hydrotherapie en de stimulatie door hydromassage - met behulp van gerichte waterstralen om spieren los te maken, de bloedstroom te stimuleren en een gevoel van welzijn te creëren.

Relaxation

Een bubbelbad kan je slaap verbeteren

Als je lichaam comfortabel warm is, val je sneller in slaap en rust je de nacht uit met minder verstoringen. Het is algemeen bekend dat een betere slaapkwaliteit positieve effecten heeft op zowat alles - van je humeur tot je mentale alertheid en zelfs de manier waarop je lichaam voedsel metaboliseert. Om je kansen op een goede nachtrust te vergroten, kun je wat tijd in een bubbelbad doorbrengen voordat je naar bed gaat.

Een hottub kan stress en angst verminderen

Naast het feit dat je je tijdelijk ontspannen voelt, tonen onderzoeken aan dat de combinatie van warm water, massagestralen en het gevoel van gewichtloosheid zowel mentale als fysieke stress en angst aanzienlijk kunnen verminderen.

Een bubbelbad kan artritische en chronische pijn verminderen

Voor mensen die lijden aan skeletaandoeningen zoals artritis, peesontsteking en andere soorten lichamelijke pijnen, kan tijd doorbrengen in een bubbelbad een broodnodige verlichting bieden.

Vanwege het drijfvermogen van de bubbels (gecreëerd door de jets van de spa), voelen we ons eigen gewicht verdwijnen, neemt onze bloedcirculatie toe met de hitte, ontspant de spanning in onze spieren en worden ontstekingen in onze gevoelige gewrichten verminderd. In deze toestand kan een pijnlijk lichaam verhoogde flexibiliteit, kracht en een groter bereik van fysieke bewegingen ervaren. Het is geen wonder dat zoveel mensen significante voordelen van hydrotherapie zien bij het herstellen van rug-, knie- of andere gewrichtsproblemen.

Bubbelbaden verlagen de bloedsuikerspiegel

Hoewel verder onderzoek nog steeds wordt aanbevolen, hebben de eerste onderzoeken aangetoond dat tijd doorbrengen in een bubbelbad de bloedsuikerspiegel daadwerkelijk kan verlagen bij mensen die lijden aan diabetes type 2. De hete temperaturen in de hottub simuleren enkele van de effecten van lichaamsbeweging - wat een effectieve vorm van behandeling is gebleken voor patiënten met diabetes type 2.

Hottubs kunnen de frequentie van migraine en spanningshoofdpijn verminderen

Wanneer je last hebt van chronische hoofdpijn, zoals migraine, zijn er weinig behandelingsopties. Gelukkig is er enig bewijs dat suggereert dat regelmatige dips in een bubbelbad inderdaad kunnen helpen om bepaalde soorten hoofdpijn te voorkomen. Migraine-patiënten ervaren vaak spanningshoofdpijn vlak voor de migraine. In een bubbelbad ontspannen je spieren, verminderen je pijnen en voel je je over het algemeen meer ontspannen - waardoor de kans op een migraine-aanval afneemt.