REINIG JE SPA REGELMATIG OM HET MOOIE UITZICHT TE BEHOUDEN

Onderhoud

Hottubs zijn items die correct moeten worden onderhouden. Als je nog nooit een hottub hebt gehad, lijkt de gedachte om er een te onderhouden overweldigend, maar in werkelijkheid is het onderhoud vrij eenvoudig. Een paar minuten per week is alles wat nodig is, zodat jij en je gezin nog jaren plezier hebben van jullie bubbelbad. Het onderhoud van de hot tub vereist niet veel vaardigheid, maar je moet wel weten wat je moet doen en wanneer.

Tips voor een goed onderhoud

Voor de nieuwe spa-eigenaar, of voor iemand die nieuw is in spa-onderhoud, hebben we een paar eenvoudige tips om je te helpen met het onderhoud van je bubbelbad. Deze eenvoudige onderhouds- en reinigingswerkzaamheden aan je hottub houden je water kristalhelder, hygiënisch en klaar voor gebruik.

Regelmatige spa-zorg houdt in: een volledige reiniging van alle oppervlakken, de waterlijn en het sanitair. Dit moet gebeuren wanneer het bubbelbad wordt leeggemaakt, wat elke drie tot vier maanden moet gebeuren. Zorg ervoor dat je geen huishoudelijke schoonmaakproducten of zeep gebruikt. Als je reinigende chemicaliën op je spa-oppervlakken wilt gebruiken, probeer dan iets als een reiniger om fosfaten, nitraten en andere verontreinigingen buiten te houden die de waterkwaliteit negatief kunnen beïnvloeden.

Verwijderen van vuil

Voor opgehoopt vuil, zoals zandkorrels, stofzuig stoelen en vloeren met een kleine stofzuiger speciaal gemaakt voor spa's en bubbelbaden. De meeste werken op batterijen, maar er zijn andere stijlen beschikbaar. De zeer krachtigere spa-stofzuigers kunnen zelfs eenvoudig en snel grote bladeren uit je bubbelbad verwijderen. Drijvend vuil kan worden verwijderd met een eenvoudig netje. Als je tijdens een storm de afdekking eraf laat en je bubbelbad vol bladeren ligt, kan een skimmernet ook worden gebruikt om grote bladeren onder water op te scheppen.

Verleng de levensduur van je spa-cover

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om de levensduur van je spa-cover te vergroten, is deze minimaal twee keer per week te verwijderen. Geef de cover een paar uur om te ademen en te bevrijden van de constante hitte en vocht. Een andere manier om de levensduur van je spa-cover te verlengen, is door de hoes te reinigen en te conditioneren. Vooral als je spa buiten staat, kan het gebruik van een spa-cover reiniger snel vuil, boomsap en pollen verwijderen. Nadat je cover proper is, gebruik je een hoesconditioner die je hoes een zacht, sterk en geweldig uitzicht geeft.

Verzorgings- en onderhoudstips

Onthoud deze vijf eenvoudige tips om 95% van je spa-verzorging en onderhoudstaken uit te voeren:

  • Test en pas je spa-waterbalans 2 tot 4 keer per week aan
  • Reinig de spa-filter iedere week en vervang de filter om het jaar
  • Houd je spa proper
  • Verwijder elke 3 tot 4 maanden het water en vul opnieuw
  • Lucht de hoes van je bubbelbad twee keer per week
  • Voeg indien nodig water toe om je spa vol te houden