Verbeter uw spa-ervaring met aromatherapie

Wat is aromatherapie?


Essentiële oliën worden al ongeveer 6000 jaar voor therapeutische doeleinden gebruikt. Aromatherapie kan worden gedefinieerd als de kunst en de wetenschap van het gebruik van natuurlijk geëxtraheerde aromatische geuren uit planten om het welzijn en de algehele gezondheid in balans te brengen, te harmoniseren en te bevorderen. Aromatherapie omvat menselijke pathologie en de behandeling van verschillende aandoeningen, zowel emotioneel als fysiek, met essentiële oliën. Terwijl de aromatherapiepraktijk zich ontwikkelde, koos het voor een holistische benadering die lichaam, geest en ziel omvatte en helpt bij het in evenwicht brengen van de energiesystemen van het lichaam. Als een holistische praktijk is aromatherapie zowel een preventieve als een actieve methode om te gebruiken tijdens acute en chronische stadia van ziekte of een negatieve gemoedstoestand.

pexels-photo-207518

Diepe zintuiglijke dimensie


Ontspannen in je hottub is een ervaring voor je zintuigen. Je ziet en hoort het zacht borrelende water, dat je aanmoedigt om achterover te leunen en te ontspannen in zijn herstellende omhelzing. Je voelt de masserende werking van de jets tegen je huid terwijl je spieren hun opgebouwde spanning geleidelijk loslaten. Maar er is nog een zintuig dat je kunt activeren om jezelf nog dieper in deze rustige ontsnapping onder te dompelen: je reukvermogen. Door de voordelen van aromatherapie in je dagelijkse spa-ritueel op te nemen, voeg je een nog diepere zintuiglijke dimensie toe aan je spa-ervaring.

pexels-photo-943898

Breed scala aan geuren


Aromatherapie-opties die speciaal zijn ontworpen om veilig in je hottub te gebruiken, zijn er in een breed scala aan geuren en vormen, waaronder aromatherapiekristallen, vloeistoffen, zouten en capsules. De topspa's van vandaag hebben nu innovatieve waterkwaliteitssystemen die schoner en zachter voor je huid zijn, energiezuiniger en flexibeler en handiger voor je levensstijl. Naast functies zoals eenvoudig doe-het-zelf testen en onderhoud, geniet je ook van aromatherapieproducten die speciaal zijn ontworpen om te werken met het waterkwaliteitssysteem van je bubbelbad. In de showroom van Legend Wellness in Berlicum(dichtbij Den Bosch) worden een ruime keuze aan geuren aangeboden die zijn ontworpen om een rustgevende, inspirerende thuis-spa-ervaring te creëren.


Verheug je op een verkwikkende duik met de geur van eucalyptus, of een ontspannen uitje met lavendel. Of misschien wil je je geest opfrissen met de geur van rozen, of een diepe meditatieve ademhaling halen met vanille. In tegenstelling tot etherische oliën of andere zelfgemaakte vormen van spa-aromatherapie, zijn onze geurmengsels ontworpen met zowel je ontspannende ervaring als de superieure prestaties van je hot tube in gedachten. In bijna alle modellen van Legend Wellness vind je een aroma-unit.