Wat je moet weten voordat je je bubbelbad installeert

Installatie

Als je je hottub niet zelf wilt installeren, biedt Legend Wellness je alle hulp die je nodig hebt om de juiste plek voor je nieuwe spabad te kiezen en deze te installeren. Met een jarenlange ervaring in de branche, kun je er zeker van zijn dat we al spa's hebben geïnstalleerd op de moeilijkste locaties. We hebben dus de knowhow en ervaring om het allemaal voor jou te doen. Een van onze ervaren medewerkers helpt je bij het bepalen van de beste locatie voor je bubbelbad en wat nodig is om een ideale levering te garanderen. Hieronder volgen enkele richtlijnen om je te helpen het proces beter te begrijpen.

Is de locatie toegankelijk?

In de meeste gevallen is een bubbelbad in de tuin installeren vrij eenvoudig en ongecompliceerd. Een van onze ervaren medewerkers brengt het bubbelbad bij je thuis en plaatst het bubbelbad op zijn zijkant op een bubbelbadkar. Vervolgens rollen ze de kar in je tuin en naar de plek waar je het bubbelbad wilt plaatsen. Dit betekent dat ze een toegangspunt in je tuin nodig hebben dat minstens zo breed is als het bubbelbad. In sommige gevallen, wanneer er geen brede toegang is tot je tuin, kunnen we zorgen voor een kraanlevering, waarbij het bubbelbad over het huis wordt getild en vervolgens met een kraan in de tuin wordt neergelaten. Hier is het belangrijk dat je rekening houdt met de reikwijdte van de kraan.

Vlakke ondergrond

Je bubbelbad heeft een solide, vlakke ondergrond nodig. De ruimte waarop het staat moet het gewicht van de spa, het water erin en degenen die het gebruiken, kunnen dragen. Als de fundering onvoldoende is, kan deze instorten nadat de spa is geplaatst, waardoor de kuip en het frame onder druk komen te staan en de garantie vervalt. Een bubbelbad weegt tussen 1200kg en 2500kg (dat is hetzelfde gewicht als een gemiddelde gezinsauto).

Wanneer je dus een fundering voor je bubbelbad kiest, moet je een plaats kiezen met een goede waterafvoer als het regent. Als je van plan bent je bubbelbad op een bestaand terras te installeren, moet je ervoor zorgen dat de structuur stevig genoeg is om het gewicht van het water en de spa zelf te dragen, evenals de mensen die het gebruiken. Als je van plan bent om je bubbelbad op vaste grond te installeren, zorg er dan voor dat de spa op een 100% vaste fundering staat zoals beton of grind.