Een waterzuiveringssysteem dat je spa reinigt met minder chemische middelen

Wat is een ozonator?

Ozon, ook wel energetische zuurstof genoemd, is een krachtige oxidator van verontreinigingen in water. Het wordt beschikbaar gemaakt voor bubbelbaden door het gebruik van ozongeneratoren, die ook ozonators worden genoemd. Ozon wordt gevormd wanneer drie zuurstofatomen aan elkaar worden gebonden, in plaats van de normale twee. De eerste, de "frisse" geur, met name na een zware onweersbui, wordt veroorzaakt door ozon. Ozon (wetenschappelijk bekend als trioxygen vanwege het feit dat het uit drie zuurstofatomen bestaat) heeft een zeer scherpe geur die vaak wordt beschreven als vergelijkbaar met die van chloor.

spa-ozonator

Hoe werkt een ozonator?

Wanneer ozongas in je spawater wordt geïnjecteerd, werkt het als een krachtig ontsmettingsmiddel dat de meeste bacteriën en virussen in het spawater vernietigt. Ozon breekt ook lichaamsoliën af, zodat je water langer helder en fris blijf. Met minder grondstoffen en elektriciteit zijn de CD-chipeenheden ontworpen om 9.000 bedrijfsuren mee te gaan, met een verwachte levensduur van anderhalf tot drie jaar.

ozonator-jacuzzi-2

Dood de ozonator in je bubbelbad insecten?

Je vraagt je misschien af of ozonators insecten doden. Je hebt misschien problemen met schimmel en andere dingen in je jacuzzi, maar ozongenerators kunnen ook schimmel doden. Er zijn veel dingen die een ozonator kan doden, zelfs als het gaat om andere insecten zoals kakkerlakken en vlooien.

Spa-ozon is het krachtigste oxidatiemiddel en desinfectiemiddel dat veilig in spa's kan worden gebruikt. Het doodt alle bekende bacteriën, virussen, gisten en een heleboel andere dingen die je niet wilt weten. Ozon biedt een alternatief voor zware doses traditionele chemicaliën zoals broom en chloor.