Soorten infraroodstralers

Legend Wellness is leverancier van diverse soorten en maten infraroodsauna's. Deze cabine's kunnen worden uitgerust met verschillende type infraroodstralers. Hieronder lees je alle ins en outs over de betreffende stralers.

Magnesium Oxide

De magnesium oxide straler, ook wel Incoloy straler genoemd, bestaat uit 95% lange golf en 5% midden golf infraroodstraling. Deze straler is voornamelijk bedoeld ter onstappning maar bevordert ook het transpireren en de ontgifting van het lichaam. Deze straler wordt gebruikt in een sessie van 45 tot 60 minuten.

Full Spectrum

Zoals de naam al doet vermoeden; Deze straler beschikt over het volledige spectrum aan infraroodstraling. De verhoudingen tussen de verschillende golflengtes is alsvolgt; 15% lange golf, 58% midden golf en 27% korte golf. De dieptewerking van de kortegolf straling zorgt voor het opwarmen van de spieren en gewrichten wat resulteert in pijnverlichting en help stijve spieren te verminderen. De Full Spectrum stralers gebruik je in een sessie van maximaal 30 minuten

Carbon

De straling wordt bij carbon opgewekt uit panelen en ziet er dus anders uit dan een normale straler. De straling is 100% lange golf, en werkt dus het zelfde als een keramische straler. Goed voor de huid en de doorbloeding.

DUO

Duo stralers zijn stralers met twee verschillende soorten stralers in één behuizing. In onze Duo stralers vind u een magnesiumoxide stralers én een full-spectrum straler in één.

Het beste van twee werelden dus.

Met een drukknop op de straler kunt u eenvoudig wisselen tussen de twee verschillende soorten.