Energiezuinig genieten van een jacuzzi

Energiezuinig genieten van een jacuzzi

Een jacuzzi of spa in je eigen tuin is natuurlijk een waar genot. We weten allemaal dat een jacuzzi stroom verbruikt om het water op temperatuur te houden. Bij Legend Wellness doen wij er alles aan om dat energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Hoe wij dit doen lees je in deze blog.

Isolatie

De jacuzzi’s van Legend Wellness zijn op de beste manier geïsoleerd. Dit is zeer belangrijk om de warmte zo goed mogelijk in de spa te houden waardoor er dus minder energie hoeft te worden gebruikt. Zo zijn de wanden geïsoleerd met isolatiemateriaal plus reflecterende folie. De bodem is op dezelfde manier geïsoleerd. Daarnaast is de kuip geïsoleerd met een speciale ultra high density foam. Deze foam zorgt ervoor dat de warmte zo veel mogelijk in de kuip aanwezig blijft. Als laatste leveren wij bij elke jacuzzi een extra dikke thermocover (gratis inbegrepen).

Energiezuinige techniek

De techniek van Balboa is zo ingesteld dat er nooit teveel vermogen wordt gebruikt. De heater wordt enkel in werking gesteld wanneer dit nodig is. Voor de filtratie en circulatie wordt een zuinige circulatiepomp gebruikt.

Warmtepomp

Wil je de jacuzzi nóg energiezuiniger maken? Dan is het mogelijk een warmtepomp te laten installeren. Een jacuzzi warmtepomp kan tot wel 65% aan energie besparen. Meer weten over het laten installeren van een jacuzzi warmtepomp? Neem dan gerust telefonisch of per mail contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Laat de jacuzzi op de gewenste temperatuur

Wanneer je de jacuzzi in gebruik hebt is het verleidelijk om na gebruik de temperatuur een aantal graden te laten zakken. Het lijkt dan dat de jacuzzi minder stroom verbruikt maar het tegendeel is waar. Het terug opwarmen naar de gewenste temperatuur kost namelijk meer energie dan de spa op temperatuur te houden. Mocht je de spa 3 weken of langer niet willen gebruiken dan is het wél slim om de jacuzzi op slaapstand te zetten. Het bubbelbad zal dan maar 1 keer per dag filtreren én kan worden ingesteld op een temperatuur van 11 graden. De jacuzzi heeft een ingebouwde vorstbeveiliging en zal dus niet bevriezen.

Vragen?

Heb je na het lezen van de blog nog vragen over jacuzzi’s en het stroomverbruik hiervan? Of wil je graag je droom waarmaken en een prachtige spa in je tuin plaatsen? Neem dan gerust contact met ons op of bezoek onze showroom voor uitgebreid en professioneel advies. De koffie staat altijd klaar.